Duo foto expositie ¡Cuba!

Duo-expositie  ¡Cuba!

Op 20 november 2016 is de duo-expositie ¡Cuba! geopend in de Sint Aegtenkapel in Amersfoort. Deze expositie is tot en met 4 december 2016 te zien geweest.

De volgende video is geproduceerd tijdens een foto-shoot van Gabriel Davalos en dansers van Introdans in de historische binnenstad van Amersfoort. Een mooie samenwerking tussen Gabriel Davalos, de vijf dansers van Introdans, studenten van het ROC Midden Nederland, Stichting Kunst in Amersfoort, Stichting Stadsgalerij en Stichting Cuban Cultural Ventures!

foto-expositie-cuba-flyer

PERS: Algemeen Dagblad, 17 november 2016

davalos

Gabriel Davalos En los meses del invierno cubano, las olas del mar rompen contra la costa Arriani Martín, Arizona Ballet Edward González, Sarasota Ballet

In de Sint Aegtenkapel in Amersfoort laten we het publiek kennismaken met het “Gebogen Cuba” van weleer van de in Amersfoort opgegroeide fotograaf Pieter Griffioen en het huidige “Sensuele Cuba” van de in Havana geboren en getogen Cubaanse fotograaf Gabriel Dávalos.

griffioen

Pieter Griffioen ‘What time is it?’ In dit land waar de tijd stilstaat is die vraag allang een code geworden; de mensen zoeken contact.

De jonge veelbelovende Cubaanse fotograaf Gabriel Dávalos exposeert samen met senior fotograaf van Amersfoortse komaf Pieter Griffioen. ‘Oud’ versus ‘jong’, ‘gebogen’ versus ‘bruisend’: deze contrasten zet zich voort in de presentatie. Pieter Griffioen presenteert zijn werk traditioneel; het werk van de veel jongere Gabriel Dávalos is nieuw, modern, brutaal op houten platen geprikt. Deze internationale duo-expositie in de Sint Aegtenkapel wordt geopend op 20 november 2016. Tijdens de opening gaan beide fotografen met elkaar en met het publiek in debat over hun werk en over hun kijk op Cuba. Tijdens de ¡Cuba!-maand in Amersfoort organiseren we ook een workshop fotografie voor studenten van ROC Midden Nederland en een matinee op 27 november 2016 met Cubaanse muziek.