José Sierra Santos

José Sierra Santos

José Sierra Santos

Ga naar de Galerie van José Sierra Santos

De in 1985 geboren kunstenaar José Sierra Santos studeerde Kunst en Visuele Communicatie aan de Kunstacademie van de Universiteit van Holguín ( Instituto Superior de Arte) . Santos woont en werkt in Holguín en participeerde in deze stad in diverse exposities van onder meer religieuze en abstracte schilderijen. In 2014 heeft hij zijn eerste individuele expositie in Amersfoort en in november 2014 zijn eerst individuele expositie op Cuba (Nederlandse ambassade in Havanna). De werken van José Sierra Santos zijn te koop en te huur. 

Motivatie José Sierra Santos:

Mijn werk is een verkenning van alle thema’s die me altijd hebben bezig gehouden. De dwaasheid of ongerijmdheid van ons leven. De onmogelijkheid tot transcendentie. De aankondiging van onze dood. Het absurde van ons bestaan.

Ik ben al heel lang bezig om de dingen die in mijn land gebeuren en in de wereld een plek te geven; vooral de manier waarop de mens omgaat met tegenslagen. Daarom denk ik dat mijn werk ook universeel is en niet alleen betrekking heeft op de situatie in Cuba, ook al word ik natuurlijk bij mijn werk wél geïnspireerd door wat er om mij heen gebeurt.

Ik voel sterk de behoefte om uitdrukking te geven aan mijn gedachten en mijn visie en deze te delen. Ik kom vaak bijeen met een groep vrienden en dan praten we over proyecten en manieren om het leven te verbeteren. Een vrouw van 60 jaar die dichtbij mij woont is gepensioneerd en elke dag praat ze over zoveel dingen die ze nog wil doen, ze wil haar huis verkopen om een kleurentelevisie en een wasmachine te kopen. Ze heeft geen kinderen en nauwelijks familia. Alleen een nichtje dat in Jordanie dat nooit wat van zich laat horen. Ik heb ook een vriend gehad die goud aan het zoeken was in de aarde. Hij was er zo door geobsedeerd omdat hij naar de Verenigde Staten wilde emigreren. Er zijn natuurlijk al heel ven Cubanen in de VS en er zijn ook veel Cubanen gestorven tijdens hun poging daar te komen.  De mens wordt eigenlijk geboren met een overmijdelijke weg voor zich. De dood is onvermijdelijk en aan alles komt een einde. Dus: al deze dromen en ambities en onbereikbare verlangens van de meerderheid van de Cubanen zijn als een soort van voedsel voor al het werk wat ik maak met de bedoeling om dit universeel te maken. Ik zou graag mijn gedachten willen delen met de mensen die mijn werk zien. Ik zou graag willen dat ze ook iets voelen van de spanning en de onrust waar ik dagelijks mee te maken heb. Ga naar de Galerie van José!