Otro Lado

Libia Hernández heeft in 2019 veel tijd en energie geschonken in het Cubaanse dansgezelschap Otro Lado, dat zich richt op moderne dans. Stichting CCV heeft hun tickets gekocht voor deelname aan een internationale danscompetitie in Duitsland en ze hebben opgetreden tijdens de Amigos-avond van Cuban Cultural Ventures in Rotterdam op 15 juli 2019 die we in samenwerking met onze amigo Nirint Shipping BV hebben georganiseerd.

Cuban Cultural Ventures is very happy to participate in the Festival Mozart – Habana with Libia Hernandez, Ella van Poucke – cellist and Mairéad Hickey – Violinist and OtroLado Compañía. Beauty of international cultural collaboration!Concerts 31st of October, 1st and 2nd on November at the Oratorio Felipe Neri in Old Havana. Thanks to: Nirint Shipping B.V., Womy Fonds Podiumkunsten,Triumph Cargo, Cuba Travel Network, IHC Merwede, Embassy of the Kingdom of the Netherlands in Cuba

Geplaatst door Cuban Cultural Ventures op Donderdag 24 oktober 2019

Hiermee hebben we Cubaanse talenten een boost kunnen geven, wat een erg belangrijke missie is van de Stichting. Ook heeft CCV Otro Lado een donatie gegeven voor de ontwikkeling van hun dansvoorstelling “SoloSegundos”.  Dit is is een dansvoorstelling in klein formaat dat de talenten van Cuba’s meest getalenteerde jonge artiesten combineert. Het is een choreografie die verschillende kunstvormen combineert om facetten van de “human experience” te verlichten. De voorstellingen van “soloSegundos” waren op 6, 7 en 8 september 2019 in de ‘Sala Covarrubias’ van het Teatro Nacional in Havana. De financiële bijdragen van Stichting CCV zijn gebruikt voor: 1. Het componeren van muziek, 2) de huur van de instrumenten. 3) het lichtontwerp 4) honorarium van dansers en musici 5) de huur van het theater.

Zie bijlage: ‘Solo Segundos’.

Project Otro Lado 2019 Solo Segundos